среда, 6 декабря 2017 г.

Пошуково-дослідницька діяльність дітей старшого дошкільного віку (засідання міської творчої групи вихователів ЗДО)



6 грудня 2017 року в Науково-методичному центрі пройшло засідання міської творчої групи вихователів ЗДО з теми «Експериментально-дослідницька діяльність дітей старшого дошкільного віку»
На базі ДНЗ (ясла-садок) компенсуючого типу «Золотий ключик» №5 в рамках роботи міської творчої групи Огурцова М. В., керівник творчої групи , провела відкрите заняття «Вода-водиця», на якому продемонструвала ефективні методи і прийоми дослідження властивостей води в контексті реалізації діяльнісного підходу та експериментальної діяльністі.
В подальшому члени творчої групи проаналізували розвивальне середовище своєї групи та ЗДО в цілому. Найбільш насиченим виявились дослідницькі центри груп ДНЗ №14 (Макаревич С.Г. ), ДНЗ №7 (Нємець Л.Л.). Крім того Макаревич С.Г. та Нємець Л.Л. презентували добірку методичної літератури щодо організації пошуково-дослідницької діяльності.
Для стимулювання вихователів щодо впровадження ППД Огурцової М.В. з теми «Системний підхід до реалізації пошуково-дослідницької діяльності дітей старшого дошкільного віку», шляхом практичної взаємодії в підгрупах, учасники творчої групи створили та представили конспекти занять з визначенням пріоритету завдань щодо організації пошуково-дослідницької діяльності.
         Учасники творчої групи вирішили на наступному засіданні підготувати і презентувати кращі експонати та матеріали для проведення пошуково-дослідницької діяльності дітей старшого дошкільного віку.  План та тези творчої групи.
Середа Т.І., методист НМЦ

Комментариев нет:

Отправить комментарий