четверг, 14 сентября 2017 г.

Інклюзивне навчання дітей дошкільного віку



Навчання педагогів ДНЗ з питань інклюзії
13 вересня 2017 р. на кафедрі реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя КЗ "ЗОІППО"ЗОР для завідувачів та педагогічних працівників ДНЗ відбувся навчальний тренінг з проблеми "Розвиток інклюзивного освітнього середовища в дошкільних навчальних закладах Запорізької області". У тренінгу взяли участь 81 працівник , освітньої галузі,серед них чотири педагоги ДНЗ м. Енергодара.
        На тренінгових заняттях були розкриті методологічні та практичні аспекти інклюзивної освіти в ДНЗ. Старший викладач кафедри РПЗСЖ Волошина Т.А. познайомила учасників з нормативно-правовими актами в сфері інклюзивного навчання дітей дошкільного віку.
       Також увага була приділена питанню розробки та реалізації індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребамии.
       Завідувач кафедри РПЗСЖ Лупінович С.М. познайомила слухачів з практиками спільного викладання в ДНЗ.
       У заході взяла участь і Петренко С.М., вихователь-методист ДНЗ №12 нашого міста та та інші педагоги-практики ДНЗ м. Запоріжжя, які розкрили питання реалізації корекційно-розвиткового компоненту інклюзивного навчання дітей дошкільного віку з особливостями психофізичного розвитку.  (Логвіненко І.Ю. (вихователь-методист, вчитель-дефектолог СДНЗ №146); Лук'яшко В.Г. (вчитель-логопед ДНЗ №167); Казаковій Л.М. (вчитель-дефектолог ДНЗ №284); 
Середа . Т.І., методист НМЦ


Комментариев нет:

Отправить комментарий