среда, 8 ноября 2017 г.

Національно-патріотичне виховання дітей дошкільного віку


           07.11.2017 року на базі ДНЗ "Теремок" №7, опорного з проблеми «Формування національної свідомості засобами синтезу мистецтв України», для вихователів закладів дошкільної освіти м. Енергодар проведено семінар-практикум за темою: «Формування національної свідомості засобами синтезу мистецтв України: з досвіду роботи».
          Середа Т.І., методист НМЦ, звернула увагу учасників семінару на завдання дошкільної освіти, визначені законом України «Про дошкільну освіту»: виховання у дітей любові до України, шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій і звичаїв, державної та рідної мови, національних цінностей українського народу та інших націй і народів…»
      Директор ДНЗ Северухіна О.Д. привітала учасників семінару, розповіла про напрацювання творчої групи "Світлиця" та участь матеріалів, розроблених творчою групою у заходах різного рівня.
          Горбенко В.І., вихователь-методист та вихователі: Нємець Л.Л., Берегова О.А., учасники творчої групи, познайомили слухачів із системою роботи закладу щодо формування національної свідомості дітей дошкільного віку засобами синтезу мистецтв.
         Зважаючи на погоду, педагогам міста в відеозаписі показали експонати етнічного музею малих архітектурних форм під відкритим небом "Берегиня", який створено на базі закладу. Тематика екскурсій і бесід, які проводяться в музеї, включено до парціальної програми "Я маленький українець", розробленої учасниками творчої групи, затвердженої науково-методичною радою Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
             На практичній частині семінару учасникам було запропоновано виконати вправи на закріплення видів мистецтв України та інтегрування в освітній процес різних форм роботи з дітьми, видів дитячої діяльності.
                 Підсумком семінару стала рефлексія «Я сьогодні…».
                 З матеріалами семінару можна ознайомитись тут
Середа Т.І., методист НМЦ


Комментариев нет:

Отправить комментарий