вторник, 27 марта 2018 г.

Навчання грамоти дітей старшого дошкільного віку (вивчення досвіду роботи)

                                                       
                                                               27.03.2018 на базі ДНЗ №16 пройшло підсумкове заняття       міської Школи педагогічної майстерності для вихователів     старших груп ЗДО «Навчання грамоти дітей старшого              дошкільного віку».           Учасникам школи надали можливість перегляути відео-фрагменти занять з навчання грамоти в старших группах, на яких показали методи та прийоми роботи вихователів ДНЗ №16 з навчання грамоти. 
        Глєбова Г.І., учитель-логопед ДНЗ №16, провела з педагогами консультацію щодо надання індивідуальної допомоги дітям в оволодінні навичками звукового аналізу та синтезу. 
        Бондаренко Т.П., керівник Школи, провела майстер-клас для педагогів щодо організації роботи з дітьми (визначення кількості речень в оповіданні, кількості слів у реченні, кількості складів, наголошених та ненаголошених, приголосних, голосних звуків, твердих та м‘яких та інше). 
       Учасники школи на практиці проводили звуковий аналіз слів, знайомились з іграми, які можна використовувати з дітьми під час проведення звукового аналізу. 
      З педагогами, учасниками Школи провели тестування з метою виявлення практичного оволодіння методичними прийомами навчання грамоти дітей старшого дошкільного віку. 
     Їм надали електронний пакет методичних посібників щодо організації роботи з дітьми старшого дошкільного віку з навчання грамоти. З матеріалами Школи можна ознайомитись за посиланням.

Середа Т.І., методист НМЦ

Комментариев нет:

Отправить комментарий