понедельник, 22 октября 2018 г.

Розвиток творчих здібностей дошкільників засобами нетрадиційних технік малювання (робота школи педагогічної майстерності)


     22 жовтня 2018 року для вихователів передшкільного віку ЗДО проведено заняття школи педагогічної майстерності з теми «Розвиток творчих здібностей дошкільників засобами нетрадиційних технік малювання». Його мета: розкриття практичних аспектів організації партнерської діяльності педагога з дітьми у напрямку розвитку їх творчих здібностей; опанування педагогами прийомів розвитку творчих здібностей дітей. 
      Миргородська О.І., вихователь ДНЗ №15, керівник Школи (переможець обласної виставки «Освіта Запорізького краю-2018», обласного конкурсу «Методист року-2018»), ознайомила присутніх з своїм педагогічним досвідом з означеної теми. 
      Учасники Школи в бесіді за круглим столом дійшли висновку, що нетрадиційні техніки дають можливість відійти від стереотипів, надати дитині максимальну свободу в її образотворенні. Вони досить прості в технічному плані, тому діти легко їх засвоюють і отримують задоволення від результатів. Також такі техніки дають дітям унікальні можливості для експериментування, пошуків образів, сміливих втілень на папері незвичайних фантазій, вражень, думок. 
В заключній частині Школи педагоги самостійно реалізовували свої творчі задуми, використовуючи нетрадиційні техніки, з якими ознайомила їх О.І. Миргородська. 

Середа Т.І., методист НМЦ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий