пятница, 22 ноября 2019 г.

Арт-терапевтичні технології в корегуванні відхилень у поведінці й особистісному розвитку дітей групи ризику


      На сьогоднішній день існує тенденція до зростання кількості дітей дошкільного віку з проблемами у соціально-емоційному та інтелектуальному розвитку. Щоб скорегувати відхилення у поведінці й особистісному розвитку дітей групи ризику, потрібно грамотно вибудувати взаємодію з ними. Під час роботи з такими дітьми використовуються арт-терапевтичні технології.
           21 листопада 2019 року на засіданні ММО вихователів образотворчої діяльності  на базі ДНЗ «Ромашка» №10 члени ММО обговорювали питання використання на заняттях зображувальної діяльності, в індивідуальній роботі з дітьми групи ризику арт-терапевтичних технологій та методу правопівкульного малювання.
        Агапова І. В., вихователь ДНЗ№10,  провела  інтегроване заняття з елементами арт-терапевтичної технології «Малювання піском». Під час заняття діти старшої групи продовжили знайомство із нетрадиційним напрямком в зображувальному мистецтві – малювання піском, мали можливість розвивати дрібну моторику, окомір, креативне мислення, естетичний смак, формувати навички роботи з піском та шаблоном.  Ірина Володимирівна  виховувала у дітей співчуття до тварин, охайність та раціональність використання художнього матеріалу під час зображувальної діяльності.
      Скачок С. В.,вихователь ДНЗ №13,  ознайомила колег з авторським досвідом роботи з теми «Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку засобами інтеграції художньої праці та анімації». 
Середа Т.І., методист НМЦ

Комментариев нет:

Отправить комментарий