четверг, 13 февраля 2020 г.

Розвиток мовлення: розв‘язуємо актуальні проблеми


13.02.2020 року на базі ДНЗ №13 відбулося засідання ММО вихователів середніх груп ЗДО з теми «Розвиток мовлення: розв‘язуємо актуальні проблеми». 
        Бойко С. В., керівник ММО, ознайомила педагогів із змінами в сучасній методиці розвитку мовлення. Педагоги отримали поради щодо проведення роботи, яка сприятиме становленню активної, самостійної особистості, що охоче ініціює чи підтримує розмову з іншими, може донести важливу інформацію, на практиці вчилися ставити різні за змістом запитання. 
        Під час «методичної кухні» присутні поділились своїм досвідом щодо способів активізації мовлення дітей та презентували дидактичні мовні ігри, які використовують у роботі з дітьми.
        Цікаво пройшло заняття з розвитку мовлення, яке провела вихователь ДНЗ №13 Ніколаєва К.Ю.. Вона використовувала прийоми мнемотехніки в роботі з малими фольклорними жанрами. Діти відгадували загадки, користуючись символами
, говорили Зимі компліменти, за допомогою мнемотаблиць описували природні явища, відгадували прикмети зими та вчилися зашифровувати загадки. Присутні подякували Катерині Юріївні за досвід, який здобули, переглядаючи її заняття. 
                                                                           Середа Т.І., методист НМЦ

Комментариев нет:

Отправить комментарий