понедельник, 29 октября 2018 г.

Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в сучасній освіті


       









27 жовтня 2018 року Науково-методичним центром для вихователів закладів дошкільної освіти міста на базі ЕЗОШ №4 організовано семінар-тренінг з теми: «Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в сучасній освіті» за участю Г.А.Чепурного, автора даної технології, президента громадської організації «Асоціація розвитку творчої особистості «Варто», д.п.н. РАЕ.
          Чепурний Г.А. звернув увагу слухачів на те, що оптимізувати освітній процес можливо змінюючи форми, методи, засоби навчання та розвитку за допомогою технології мнемотехніки. Коли діти навчаться оперувати цим методом, для них буде нескладно запам’ятати потрібну інформацію. Однією з переваг цієї методики є те, що вона розкриває креативність та творче мислення, формує навички розв‘язання ситуації нестандартним способом. 

                            На практичній частині семінару педагоги оволоділи прийомами: «цифрообраз», «послідовних асоціацій», «піктограм» та іншими, які можна використовувати з дітьми дошкільного віку.                                    
            Учасники семінару були щиро вдячні Г. А. Чепурному за науку оволодіння технологією, яка дає можливість розвивати психічні процеси та креативність дітей, починаючи з дошкільного віку. 

 Середа Т.І., методист НМЦ

Комментариев нет:

Отправить комментарий