четверг, 10 октября 2019 г.

Аналіз використання інноваційних технологій, спрямованих на реалізацію діяльнісного підходу щодо формування життєво - компетентної особистості

          Засідання ММО інструкторів фізичної культури ЗДО
       10 жовтня 2019 року на базі Енергодарського навчально – виховного комплексу «ДНЗ-ЗНЗ» №9 проведено засідання ММО інструкторів фізичної культури з теми «Аналіз використання інноваційних технологій, спрямованих на реалізацію діяльнісного підходу щодо формування життєво - компетентної особистості».      
  Діденко Ю.В., інструктор фізичної культури «ДНЗ-ЗНЗ» №9, провела для членів ММО майстер-клас щодо впровадження інноваційних технологій, спрямованих на реалізацію діяльнісного підходу в роботі з дітьми передшкільного віку. Педагог показала сучасні підходи, які сприяють розвитку психічних процесів дітей та фізичних якостей, а також мотивують їх до активного виконання вправ. 
   Макаренко О.І., інструктор фізичної культури ДНЗ №8, в рамках методичної олімпіади ознайомила слухачів з досвідом та результативністю роботи з дітьми дошкільного віку щодо використання технології О.П. Аксьонової “Школа розумного руху” на заняттях фізичної культури. 
          Під час обговорення педагоги прийшли до висновку доцільності використання елементів технології “Школа розумного руху”, яка сприяє розвитку у дітей базових особистісних якостей (активності, ініціативності, самостійності, спостережливості, креативності), підготовці до партнерської взаємодії. Обговорюючи тему «Організація рухової активності дітей протягом дня» педагоги зробили акцент на ролі фізичних вправ та рухової активності в розвитку психічних процесів дітей та запобіганню гіподинамії, яка «наздоганяє» дітей у час «інтернету та гаджетів».  
     Учасники ММО подякували адміністрації закладу та Діденко Ю.В. за надану можливість ознайомитись із створеним середовищем та інноваційним підходом до роботи з дітьми щодо організації рухової активності та реалізації діяльнісного підходу. Матеріали.
                                                                                   Середа Т.І., методист НМЦ

Комментариев нет:

Отправить комментарий