вторник, 5 ноября 2019 г.

STREAM - освіта для дошкільників: виховання культури інженерного мислення

      4 листопада 2019 року на базі ДНЗ№16 відбулося засідання міського методичного об’єднання вихователів-методистів з теми «STREAM - освіта для дошкільників: виховання культури інженерного мислення». 
     Члени ММО обговорювали питання інтегрованого підходу щодо реалізації завдань STREAM - освіти,  теоретичних основ інтеграції науки, мистецтва та гуманітарних наук для дошкільників. 
    Горбенко В.І., вихователь-методист ДНЗ №7,  представила програму «STREAM-освіта або Стежинки у Всесвіт: альтернативна програма формування культури інженерного мислення у дошкільників», звернула увагу на особливості блоково-тематичного планування за інтегрованим підходом. 
               Ляшенко С.В.,  вихователь-методист ДНЗ №15  та Шаповалова Л.В., вихователь-методист ДНЗ №16,  поділились практичним досвідом використання можливостей LEGO - конструювання як компоненту STREAM-освіти та технологією 6 цеглинок LEGO як засобом реалізації діяльнісного підходу в освітньому середовищі ДНЗ. 
                Члени методичного об’єднання зробили висновок щодо актуальності та доцільності впровадження STREAM - освіти в роботі з дошколятами на сучасному етапі, визначили, що це шлях формування інженерного мислення дошкільників, розвитку їх сенсорних, інтелектуальних та творчих здібностей.
                                                                           Середа Т.І., методист НМЦ

Комментариев нет:

Отправить комментарий