четверг, 18 июня 2020 г.

"Інтеграція в дошкільній освіті як інноваційне явище" (заняття №3 школи педмайстерності)

         18.06.2020 Поліщук Тетяна Григорівна, керівник міської Школи педагогічної майстерності вихователів ЗДО "Розвиток творчих здібностей дітей засобами образотворчої діяльності" дистанційно провела третє заняття з теми "Інтеграція в дошкільній освіті як інноваційне явище".
   Тетяна Григорівна провела брейн-стормінг «Інтегрований підхід як стрижень цілісності освітнього процесу», в ході якого інтегрований підхід в освіті розглянули як підхід, який веде до інтеграції змісту, тобто доцільного об’єднання його елементів у цілісність, і результатом застосування якого в педагогіці можуть бути цілісні знання різних рівнів: про дійсність; про природу; з тієї чи іншої освітньої галузі, предмета, курсу, розділу, теми.
      На занятті надано консультацію щодо особливостей організації та проведення інтегрованих занять, обговорено питання "Використання новітніх технологій на заняттях з образотворчої діяльності як умова розвитку творчих здібностей дошкільників". Тетяна Григорівна надала відеозаписи з використання нетрадиційних технік малювання з дітьми та "Технології інтелектуально-творчого розвитку дошкільників В.Воскобовича" та Ігрової технології М.Шутя та К.Железнової.
    У учасників Школи була можливість переглянути відеозапис інтегрованого заняття «Осінній килим» у старшій групі, проведеного Поліщук Т.Г. для членів обласної творчої групи "Навчально-методичне забезпечення художньо-творчого розвитку дошкільників", під керівництвом Шульги Л.М., кандидата педагогічних наук, доцента кафедри дошкільної освіти КЗ "ЗОІППО"ЗОР. 
З матеріалами ознайомитись тут 
              Середа Т.І., методист НМЦ

Комментариев нет:

Отправить комментарий