вторник, 21 ноября 2017 г.

«Лялька-персона - чому не дидактична лялька?»

16 листопада 2017 року на базі ДНЗ №14 опорного з напрямку «Діяльнісний підхід до навчання та виховання шляхом використання технології психолого-педагогічного проектування взаємодії дорослого з дітьми «Радість розвитку» (автор: Т.О.Піроженко)» з метою ознайомлення вихователів закладів дошкільної освіти міста з методикою “Лялька як персона”, яка набула значного поширення у педагогічній практиці багатьох країн, зокрема Великій Британії, Австралії, Сполучених Штатах Америки, Нідерландах та інших, проведено міський теоретичний семінар з теми «Лялька-персона - чому не дидактична лялька?»
         Терентьєва О.А., вихователь-методист та Гумовська Л.М., практичний психолог ДНЗ №14, які були учасниками обласного семінару - тренінгу проекту «Садочок-простір дружній до дитини» ознайомили педагогів ДНЗ міста з методикою «Лялька як персона».
            Середа Т.І., методист Науково-методичного центру, звернула увагу учасників семінару, що ця методика – інструмент для роботи педагогів, який сприяє психологічному розвитку малюків, виховує емпатію і допомагає організувати розмову серед дітей про складні питання розмаїття та інклюзії.
            Олена Анатоліївна, вихователь-методист, розповіла:
- хто такі Ляльки-персони?;
- чому використовують Ляльок-персон?;
- роль ляльки в освітньому просторі.
          Людмила Миколаївна, практичний психолог, ознайомила педагогів як провести заняття та познайомити з лялькою, створити паспорт для неї.
          На практичній частині семінару - провели мозковий штурм з придумування тем для історій ляльки. Підсумок роботи підвели, провівши інтерактивну гру «Гаряча картопля», яка дала можливість закріпити знання, отримані на семінарі та виразити свої емоції від почутого про методику.
         Присутні педагоги подякували організаторам семінару та з нетерпінням чекатимуть наступний етап роботи за даною методикою-виготовлення ляльки. З матеріалами семінару можна ознайомитись на сторінці блогу "Методичні заходи" 6.1

Середа Т.І., методист НМЦ

Комментариев нет:

Отправить комментарий