четверг, 26 апреля 2018 г.

Використання технології «Мнемотехніка» у формуванні мовленнєвої компетенції дошкільників.

26 квітня 2018 року на базі ДНЗ №7 пройшло третє заняття семінару для вихователів-методистів ЗДО з теми: «Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в сучасній освіті». 

   
Северухіна О.Д, директор ДНЗ №7, ознайомила вихователів-методистів з роботою творчої групи закладу, яка вивчила  та використовує технологію «Мнемотехніки» у формуванні мовленнєвої компетенції дітей.

Доценко О.В., вихователь-методист закладу, ознайомила колег ЗДО міста із застосуванням основних методів і прийомів мнемотехніки під час роботи з літературним твором, використанням мнемозасобів під час складання описових, творчих розповідей, складання та відгадування описових загадок, під час розповідання казок. Олена Володимирівна надала алгоритм створення опорного плану - конспекту до тексту. 
На практичній частині учасники семінару створювали та презентували колаж (один із прийомів мнемотехніки).
 Берегова О.А., вихователь закладу, показала для присутніх заняття з використанням прийомів мнемотехніки у молодшій групі. 
Учасники семінару жваво обговорювали актуальність технології в розвитку психічних процесів дітей та під час формування їх мовленнєвої компетенції, подякували колегам за можливість ознайомитись з досвідом.  З матеріалами семінару можна ознайомитись за посиланням
Середа Т.І., методист НМЦ              
                            

Комментариев нет:

Отправить комментарий