среда, 31 октября 2018 г.

Твори живопису як засіб розвитку українського мовлення дошкільників

                  31 жовтня 2018 року на базі ЕНВК «ДНЗ-ЗНЗ» №9 відбулося друге засідання міського методичного об’єднання для вихователів груп передшкільного віку з проблеми національно-патріотичного виховання з теми «Твори живопису як засіб розвитку українського мовлення дошкільників». 
            Пригода Т.І., вихователь ЕНВК «ДНЗ-ЗНЗ» №9, провела для учасників ММО заняття з розвитку мовлення «Осінь мила» для дітей 6-го року життя з використанням репродукції картини художниці сучасності М.Гордєєвої «Осінь у парку» та музики українського композитора І.Пустового «Осінній етюд». 
            Кацага Г.В., вихователь ДНЗ №12, надала членам ММО інформацію про методику використання творів живопису в роботі з дітьми дошкільного віку. 
            Горбенко В.І., керівник ММО, ознайомила з вимогами до мови вихователя та надала поради педагогам щодо розвитку зв’язного мовлення дітей дошкільного віку. 
           На практичній частині засідання використовувались інтерактивні форми роботи з вихователями. Під час «мозкового штурму» педагоги навчалися складати розповіді за репродукціями картин українських художників І.Сколоздри «Садок вишневий коло хати» (до вірша Т.Г.Шевченка «Садок вишневий коло хати…» та К.Трутовського «Кобзар над Дніпром». 
           Членам ММО надано електронний банк даних бесід з дітьми за репродукціями картин українських художників.  З матеріалами ММО можна ознайомитись далі. 
                                                                                                 Середа Т.І., методист НМЦ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий